Ingredientai:
1-2 vnt. | Morkos |
1 vnt. | Cukinijos |
2 vnt. | Slyviniai pomidorai |
150 g | Špinatai |
100 g | Pievagrybiai |
150 g | Mocarelos sūris (pusriebis) |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
450 g | Šaldyta mielinė tešla |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Pipirai |
200 ml | Itališkas Marinara padažas |
1 vnt. | Svogūnai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
500 g | Konservuoti pomidorai |
2 skiltelė | Česnakai |
150 g | Pomidorų pasta |
2 žiupsnelis | Bazilikai |
žiupsnelis | Petražolės |
10 vnt. | Juodosios alyvuogės |
Gaminimas:
Morkas supjaustykite griežinėliais. Cukiniją ir sūrį sutarkuokite. Pomidorus supjaustykite į aštuonias dalis. Pievagrybius ir špinatus taip pat susmulkinkite.
Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių karščio temperatūros. Skardą ištepkite vienu šaukštu aliejaus.
Likusiame aliejuje apkepkite morkas. Suberkite grybus, cukiniją, supilkite „Marinaro“ padažą, įberkite pipirų ir druskos, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite dar 3-4 minutes. Tada sudėkite špinatus ir dar minutę pakaitinę išjunkite ugnį. Leiskite daržovių masei ataušti.
Rankomis tešla išklokite visą skardą. Ant tešlos išpilkite daržovių masę ir ją tolygiai paskirstykite. Papuoškite pomidorais, apibarstykite mocarelos sūriu. Kepkite picą 20-25 minutes.
Itališkas padažas „Marinara“
Tai laivų virėjų sugalvotas padažas, kurį galima pasigaminti namuose.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Supilkite konservuotus pomidorus, susmulkintą česnaką, pomidorų tyrę bei smulkiai supjaustytus bazilikus ar petražoles. Viską troškinkite penkias minutes. Norint į „Marinaros“ padažą dar galima įdėti kaparėlių bei alyvuogių.