Itališkas migdolų pyragas

Ingredientai:

300 g Šaldyta sluoksniuota tešla
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Migdolai
150 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Kiaušinių tryniai
100 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
150 g Migdolai malti
2 šaukštas Tarkuota citrinos žievelė
3 šaukštas Romas
1 pakelis Vanilinis pudingas
400 ml Pienas
3 šaukštas Cukrus

Gaminimas:

Vanilinį pudingą išvirkite piene ir leiskite jam atvėsti.

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su kiaušiniu, kiaušinio tryniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, maltais migdolais ir tarkuota citrinos žievele. Įmaišykite į vanilinį kremą ir supilkite romą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pusę kiekio tešlos iškočiokite ir perkelkite ją į kepimo popieriumi išklotą išardomą d-28 cm dydžio kepimo formą. Tešlos perteklių nupjaustykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynių. Tešlos kraštus sutepkite kiaušinio baltymu. Migdolų įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos, o prie kraštų palikite vieno cm tarpus.

Likusią tešlą iškočiokite, uždenkite juo įdarą ir prispauskite kraštelius. Sutepkite pyragą kiaušinio tryniu ir šakute pabadykite daugelyje vietų. Galite peiliu išpiešti bet kokį ornamentą, o pyrago kraštus papuošti skaldytais migdolais.

Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes.

Porcijos: 12
Pagaminamas per: 75min.

Parašykite komentarą