Ingredientai:
750 g | Baltagūžiai kopūstai |
50 g | Fermentinis sūris |
25 g | Sviestas |
25 g | Miltai |
1 šaukštelis | Garstyčių milteliai |
300 ml | Pienas |
4 šaukštas | Grietinėlė |
25 g | Malti džiūvėsėliai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Kopūstus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir 5 min pavirkite. Gerai nusausinkite.
Keptuvėje ištirpdykite sviestą, įmaišykite miltus ir garstyčias. Pakaitinkite 2-3 min. Po truputį supilkite pieną. Maišykite, kol užvirs ir sutirštės. Įmaišykite kopūstus ir grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
Šią masę sudėkite į kepimo indą. Viršų pabarstykite sūriu, sumaišytu su džiūvėsėliais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.