Kopūstų apkepas

Ingredientai:

750 g Baltagūžiai kopūstai
50 g Fermentinis sūris
25 g Sviestas
25 g Miltai
1 šaukštelis Garstyčių milteliai
300 ml Pienas
4 šaukštas Grietinėlė
25 g Malti džiūvėsėliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Kopūstus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir 5 min pavirkite. Gerai nusausinkite.

Keptuvėje ištirpdykite sviestą, įmaišykite miltus ir garstyčias. Pakaitinkite 2-3 min. Po truputį supilkite pieną. Maišykite, kol užvirs ir sutirštės. Įmaišykite kopūstus ir grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.

Šią masę sudėkite į kepimo indą. Viršų pabarstykite sūriu, sumaišytu su džiūvėsėliais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą