Ingredientai:
50 ml | Alyvuogių aliejus |
1 vnt. | Svogūnai |
2 skiltelė | Česnakai |
125 ml | Raudonas sausas vynas |
800 g | Konservuoti pomidorai |
žiupsnelis | Šalavijai |
žiupsnelis | Čiobreliai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
350 g | Makaronai |
25 g | Sviestas |
225 g | Vištienos kepenėlės |
žiupsnelis | Miltai |
žiupsnelis | Čiobreliai |
žiupsnelis | Šalavijai |
Gaminimas:
Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus ir suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Po 4-5 min suberkite smulkintus česnakus ir pakepinkite dar 1 min.
Supilkite vyną ir maišydami kaitinkite, kol pusė jo išgaruos. Tada sudėkite pomidorus ir smulkintus šalavijus ar čiobrelius. Kaitinkite apie 30 min, arba kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 7-10 min. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite likusį aliejų bei sviestą ir sudėkite miltais pabarstytas supjaustytas kepenėles (dalimis, ne visas iš karto). Pakepinkite maždaug 5 min, kol parus.
Makaronus nukoškite ir sudėkite į dubenėlius. Kepenėles atsargiai įmaišykite į pomidorų padažą ir supilkite ant makaronų. Papuoškite šalaviju ar čiobrelių šakelėmis ir patiekite.