Moliūgų sriuba su apelsinų sultimis

Ingredientai:

1 kg Moliūgai
2 vnt. Apelsinai
2 vnt. Svogūnai
2 šaukštas Aliejus
1 šaukštelis Karis
300 ml Daržovių sultinys
2 riekelě Balta duona
žiupsnelis Bazilikai
130 ml Grietinėlė
50 g Kedro riešutai
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Apelsinus nuplaukite, perpjaukite perpus ir išspauskite sultis. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir 3 min. pakepinkite svogūnus. Sudėkite į keptuvę moliūgo gabaliukus, pakepinkite. Supilkite į keptuvę apelsinų sultis, daržovių sultinį, suberkite kario prieskonius, išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies 20 min.

Nuo duonos riekelių nupjaukite plutelę, minkštimą supjaustykite kubeliais. Pakepinkite juos su likusiu sviestu, kol gražiai apskrus. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir nuskabykite lapelius. Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedro riešutus.

Sutrinkite sriubą maišytuvu, supilkite grietinėlę, užvirinkite. Pasūdykite, įberkite pipirų.

Išpilstykite sriubą į lėkštes. Ant viršaus užberkite skrudintų duonos gabaliukų ir kedro riešutų. Papuoškite baziliko lapeliais.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 70min.

Parašykite komentarą