Obuolių keksas

Ingredientai:

3 stiklinė Miltai
2 stiklinė Cukrus
2 šaukštelis Cinamonas
4 vnt. Obuoliai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Druska
4 vnt. Kiaušiniai
100 ml Alyvuogių aliejus
125 g Sviestas
60 ml Apelsinų sultys
2 šaukštelis Vanilės ekstraktas
110 g Pekano riešutai

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite kepimo formą sviestu, dugną apibarstykite kapotai riešutais.

Dubenyje sumaišykite 2 šaukštus miltų, ketvirtadalį stiklinės cukrus, cinamono. Suberkite obuoliais supjaustytus šiaudelius, išmaišykite.

Kitame dubenyje sumaišykite likusius miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Užmaišykite tešlą.

Pusę tešlos supilkite į formą, ant viršaus sudėkite pusę įdaro, užpilkite antrą pusę tešlos. Likusius obuolius sudėliokite ant viršaus. Iki lepimo formos kraštų turi likti 0,5 cm.

Kepkite keksą įkaitintoje orkaitėje 1 val. 20 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką.

Palikite keksą atvėsti 30 min. paskui supjaustykite ir patiekite.

Porcijos: 12
Pagaminamas per: 100min.

Parašykite komentarą