Ingredientai:
2 vnt. | Plekšnių filė |
sauja | Petražolės |
1 vnt. | Citrinos |
1 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 šaukštas | Miltai |
25 g | Sviestas |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Plekšnių filė pabarstykite druska bei pipirais ir lengvai pavoliokite miltuose. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite plekšnes odele į apačią ir pakepkite 2-3 min. Tada atsargiai apverskite ir pakepkite dar 2-3 min. Sudėkite į lėkštes.
Keptuvėje ant didelės ugnies išlydykite sviestą, įmaišykite ½ citrinos sultis ir petražoles, pagardinkite druska ir pipirais. Šiuo padažu gausiai pašlakstykite žuvį. Patiekite su virtomis bulvytėmis ir likusios pusės citrinos skiltelėmis.
Porcijos: 2
Pagaminamas per: 0min.