Ingredientai:
300 g | Kalakutienos krūtinėlės filė |
3 šaukštas | Aliejus |
300 g | Moliūgai |
1 šaukštelis | Provanso žolelės |
150 g | Avižiniai dribsniai |
160 g | Miltai |
2 šaukštelis | Kepimo milteliai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
100 ml | Kefyras |
100 g | Fermentinis sūris |
150 ml | Grietinėlė |
žiupsnelis | Druska |
žiupsnelis | Bazilikai |
Gaminimas:
Kalakuto filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite ją mažais gabalėliais. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite du valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Į įkaitusius riebalus suberkite kalakutieną ir lengvai apkepkite iš visų pusių.
Moliūgą supjaustykite nedideliai gabalėliais. Juos suberkite į apkepintą kalakutieną ir uždėję dangtį troškinkite apie dešimt minučių. Pagal skonį įberkite druskos ir Provanso žolelių ir uždengę troškinkite dar penkias minutes. Tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite ataušti.
Avižinius dribsnius sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Vieną kiaušinį išplakite su druska, supilkite kefyrą ir likusį aliejaus šaukštą – viską gerai išmaišykite. Plakinį supilkite į miltų mišinį ir išminkykite vientisą tešlą.
Sūrį supjaustykite mažais kubeliais, juos suberkite į kalakutienos ir moliūgų troškinį. Viską gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite visą kepimo formą. Ant viršaus sudėkite kalakutienos, moliūgo ir sūrio įdarą.
Likusį kiaušinį suplakite su grietinėle, šiuo plakiniu apliekite įdarą.
Pyragą dėkite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite pusvalandį. Prieš patiekiant, pyragą galima papuošti baziliko lapeliais.