Sklindžiai su kefyru ir apelsinų padažu

Ingredientai:

1 vnt. Apelsinai
2 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Krakmolas
2 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Cukrus
1 žiupsnelis Druska
0,33 šaukštelis Soda
200 ml Kefyras
250 g Miltai
50 ml Citrinų sultys
1 žiupsnelis Mėtos lapeliai (papuošimui)

Gaminimas:

Nuplaukite apelsiną ir išspauskite iš jo sultis. Supilkite šias sultis į puodą ir užpilkite jas 300 ml karšto vandens. Virkite 5 min. ant silpnos ugnies uždengę puodą dangčiu, o tada atvėsinkite. Nukoškite, pridėkite cukraus, išmaišykite ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies 7 – 10 min.

Sumaišykite krakmolą su dviem šaukštais šalto vandens ir iš lėto supilkite į gautą sirupą, nuolat maišydami. Užvirinkite, o tada leiskite pravėsti.

Sklindžiams kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir soda. Įpilkite 100 ml kefyro, sudėkite miltus, supilkite citrinos sultis. Viską išmaišykite. Pamažu supilkite likusį kefyrą ir gerai išmaišykite tešlą. Jeigu norite, į tešlą galite įberti 1 valg. š. aguonų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite nedidelius sklindžius.

Sklindžius sudėkite į lėkštes ir užpilkite apelsinų padažu. Papuoškite mėtų lapeliais.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą