Šokoladinis keksas su džiovintais abrikosais

Ingredientai:

350 g Sviestas (minkštas)
300 g Cukrus
100 g Juodasis šokoladas
6 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Džiovinti abrikosai
1 šaukštas Cinamonas
50 g Krakmolas
350 g Miltai
2,5 šaukštelis Kepimo milteliai
200 g Juodasis šokoladas
5-6 šaukštas Pienas
1 stiklinė Džiovinti abrikosai
0,5 stiklinė Šokoladinis likeris

Gaminimas:

Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Šokoladą ištirpinkite ir įmaišykite į sviesto masę. Abrikosus supjaustykite juostelėmis ir suberkite į tešlą.

Sumaišykite krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Šį mišinį po truputį suberkite į tešlą. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

Sukrėskite tešlą. Kepkite apie 1 val. 200 °C temperatūros orkaitėje. Karštą iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite kava arba likeriu.

Ištirpinkite šokoladą su pienu ir konditeriniu teptuku aptepkite keksą. Papuoškite supjaustytais džiovintais abrikosais.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 80min.

Parašykite komentarą