Šokoladinis pyragas su riešutais ir riešutiniu sviestu

Ingredientai:

1.5 stiklinė Miltai
1/2 šaukštelis Druska
1/2 stiklinė Sviestas
50 ml Vanduo
100 g Juodasis šokoladas
3 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Žemės riešutų sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Rudasis cukrus
1/4 stiklinė Miltai
2 šaukštas Grietinėlė
1 šaukštas Šokoladinis likeris
1 šaukštas Vanilinis cukrus
1/2 šaukštelis Druska
1 stiklinė Žemės riešutai (skrudinti)
200 g Vaniliniai ledai

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Pasigaminkite sluoksniuotą tešlą.

Dubenyje išmaišykite miltus su druska. Paskui sudėkite sviesto gabalėlius ir plakite su plaktuvu, kol sviesto gabalėliai pasidarys žirnelių dydžio. Įpilkite šaukštą vandens, atsargiai išmaišykite su šakute. Palaipsniui pilkite vandenį ir maišykite, kol jis tolygiai susigers į tešlą. Suminkykite tešlą į skritulį.

Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite iš tešlos 30 centimetrų skersmens apskritimą. Įtieskite tešlos lakštą į 23 centimetrų kepimo formą. Lakštas turi dengti ir kraštus, o išsikišusius galus nupjaukite.

Užklokite tešlą dvigubu folijos sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8 min., tada nuimkite foliją ir pakepkite dar 6 – 8 min., kol tešla paskrus. Išimkite tešlą atvėsti.

Nedideliame puode sumaišykite šokoladą, sviestą, riešutinį sviestą ir kaitinkite ant vidutinio karštumo liepsnos, kol visi komponentai išsilydys.

Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, rudąjį cukrų, miltus, plaktą grietinėlę, likerį, vanilinį cukrų ir druską. Sudėkite šokolado masę, viską gerai išmaišykite. Suberkite skrudintus žemės riešutus, išmaišykite ir supilkite masę ant iškepusios tešlos.

Uždenkite pyragą folija ir pašaukite į orkaitę. Po 30 min. foliją nuimkite, tada pašaukite kepti dar 20 – 25 min. Paskui išimkite atvėsti. Galite patiekti pyragą su vaniliniais ledais.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą