Ingredientai:
300 g | Lašiša (konservuota) |
3 vnt. | Bulvės |
1 vnt. | Morkos |
1 vnt. | Svogūnai |
1 vnt. | Saldžiosios paprikos |
1,5 šaukštas | Raugintų agurkų sunka |
1 vnt. | Lauro lapai |
pagal skonį | Druska |
4 vnt. | Juodieji pipirai |
1 šaukštas | Aliejus |
Gaminimas:
Bulves, svogūną ir morką nulupkite arba nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite daržoves į verdantį pasūdytą vandenį. Užvirinkite ir pridėkite 200 g konservuotos lašišos kartu su skysčiu. Įmeskite lauro lapą, įberkite pipirų. Nugriebkite putas ir virkite 5 min. Išgriebkite lauro lapą.
Saldžiąsias paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi 3 min. Likusią konservuotą žuvį sutrupinkite į mažesnius gabaliukus.
Maišytuvu sutrinkite sriubą iki vienalytės masės. Supilkite sūrymą nuo raugintų agurkų ir sudėkite kepintas paprikas. Sriubą dar kartą užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Sriubą išpilstykite į lėkštes, įdėję į jas konservuotos lašišos gabaliukų.
P.S. Kartu su sūrymu į sriubą galite įdėti ir 1 – 2 raugintus agurkėlius, prieš tai juos nulupę ir supjaustę siaurais šiaudeliais.