Ingredientai:
1 kg | Bulvės |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
2 sauja | Svogūnų laiškai |
400 g | Pievagrybiai |
5 šaukštas | Aliejus |
80 g | Fermentinis sūris |
sauja | Petražolės |
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Pagardinkite druska ir pipirais.
Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nuplautus pievagrybius perpjaukite per pusę.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame grybus. Paskui suberti svogūnų laiškus ir dar pakepinkite. Išberkite viską į lėkštę.
Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš bulvių masės iškepkite 8 blynus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Sudėkite blynus į skardą, išdėliokite ant viršaus pakepintus grybus su svogūnų laiškais ir uždenkite pusele sūrio riekelės. Pabarstykite pipirais ir kepkite orkaitėje maždaug 10 min.
Patiekite blynus pabarstytus smulkintomis petražolėmis ir grietinės padažu.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.