Traškus obuolių pyragas

Ingredientai:

200 g Sviestas
125 g Cukrus
200 g Miltai
3 vnt. Obuoliai (be sėklų, pjaustyti kubeliais)
1 šaukštelis Cinamonas
2 šaukštas Citrinų sultys
1 šaukštas Kukurūzų miltai
4 šaukštas Aviečių džemas
1 žiupsnelis Druska
50 g Pekano riešutai (sukapoti)
40 g Riešutiniai imbieriniai sausainiai (sutrupinti)

Gaminimas:

Sukapokite gabalėliais 175 gramus sviesto, suberkite 75 gramus cukraus, miltus, žiupsnelį druskos, sumaišykite. Susukite tešlą į rutulį, suvyniokite į foliją ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 190laipsnių. Įtieskite į kepimo formą sviestinio popieriaus, įdėkite tešlą, rankomis išlyginkite. Kepkite pyrago pagrindą apie 25 min., kol pasidarys auksinės spalvos.

Viršutiniam sluoksniui ištirpinkite puode likusį sviestą ir cukrų, sudėkite obuolių gabalėlius, suberkite cinamoną, išmaišykite, kepkite apie 5 min.

Sumaišykite miltus su citrinos sultimis, sudėkite į puodą su obuoliais ir patroškinkite apie 3 min. Paskui nukelkite keptuvę nuo viryklės. Uždėkite ant pyrago pagrindo. Smaguriai gali pasigardinti plakta grietinėle.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą