
Ingredientai:
250 g | Kiauliena |
250 g | Burokėliai |
350 g | Baltagūžiai kopūstai |
400 g | Bulvės |
2 vnt. | Morkos |
1 vnt. | Petražolių šaknys |
1 vnt. | Svogūnai |
2 skiltelė | Česnakai |
80 g | Pomidorų pasta |
1 šaukštas | Miltai |
1 šaukštas | Lašinukai (smulkiai supjaustyti) |
1 šaukštas | Cukrus |
1 šaukštelis | Actas |
2 šaukštas | Džiovintos saldžiosios paprikos |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
1 vnt. | Lauro lapai |
žiupsnelis | Petražolės |
žiupsnelis | Krapai |
3 šaukštas | Grietinė |
Gaminimas:
Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais, užpilkite šaltu pasūdytu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite supjaustytus burokėlius, pomidorų pastą, actą ir dar patroškinkite.
Morkas, petražolės šaknį ir svogūną smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite.
Bulves supjaustykite kubeliais, kopūstus – šiaudeliais ir suberkite į sriubą. Pagardinkite druska ir pipirais, kiek reikia. Pavirkite 20 min, tada sudėkite troškintas daržoves.
Baigiant virti, supilkite vandenyje išleistus miltus ir gerai išmaišykite. Jeigu norite, įpilkite šlakelį acto.
Prieš pat pateikiant į sriubą suberiamas smulkiai kapotas česnakas, lašinukai, susmulkintos petražolės, krapai ir dar kartą užvirinama.
Pagardinama grietine.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 90min.