Ingredientai:
2 vnt. | Saldžiosios paprikos (geltonos) |
450 g | Vištienos krūtinėlių filė |
1 šaukštas | Aliejus |
2 vnt. | Salierų stiebai |
0,5 stiklinė | Vynuogės be kauliukų |
50 ml | Vištienos sultinys |
2 šaukštas | Citrinų sultys |
1 skiltelė | Česnakai |
0,5 stiklinė | Graikiniai riešutai |
2 sauja | Įvairios lapinės salotos |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | pipir |
3 vnt. | Pita |
Gaminimas:
Vištieną apšlakstykite aliejumi, pasūdykite ir kepkite orkaitėje iš abiejų pusių po 15 min. Paprikas šalia kepkite 10 min. Palikite atvėsti.
Smulkiai supjaustykite salierus, vynuoges perpjaukite perpus, sudėkite į didelę, gilią lėkštę.
Užpilui paprikas nulupkite, sudėkite į trintuvo indą keptas paprikas, supilkite sultinį, citrinos sultis, suberkite česnaką ir sutrinkite. Kavamale sumalkite riešutus, palikite stambesnius gabalėlius, nesumalkite iki miltų.
Vištieną supjaustykite, sumaišykite su salierais, vynuogėmis ir salotų užpilu. Patiekite su salotomis ir pita.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.