Žuvies kukuliai

Ingredientai:

600 g Menkės filė
1 vnt. Svogūnai
2 šaukštas Sviestas
sauja Petražolės
2 riekelė Balta duona
50 ml Grietinėlė riebi
pagal skonį Aitriosios paprikos milteliai
pagal skonį Druska
2 šaukštas Krakmolas
1 stiklinė Pienas
150 ml Rūgpienis
1 šaukštas Sviestas
pagal skonį Citrinų sultys

Gaminimas:

Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje.

Petražoles smulkiai supjaustykite. Nuo duonos riekelių nupjaukite plutelę, 20 min. pamirkykite grietinėlėje, paskui sutrinkite šakute. Žuvies filė sumalkite.

Sumaišykite žuvies faršą, duoną, svogūnus, druską ir paprikas. Suformuokite nedidelius kukulius.

10 – 15 min. pavirkite kukulius pasūdytame verdančiame vandenyje, paskui išimkite ir apklokite, kad neatvėstų.

Padažui užvirinkite stiklinę sultinio, likusio nuo kukulių. Supilkite piene ištirpintą krakmolą, supilkite rūgpienį, sviestą, citrinos sultis, įberkite druskos. Pavirinkite 2 – 3 min.

Sudėkite į padažą kukulius, kai užvirs, nukaiskite. Apibarstykite petražolėmis ir patiekite.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą