Ingredientai:
360 g | Miltai |
120 g | Cukrus |
240 g | Sviestas |
2 vnt. | Kiaušinių tryniai |
80 g | Migdolai |
Gaminimas:
Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje. Kai suminkštės, jį gerai išsukite. Tada suberkite cukrų, maltus migdolų riešutus ir miltus, supilkite kiaušinio trynius ir viską maišykite tol, kol gausis vientisa masė. Tešlą suvyniokite į foliją ir dviem valandoms padėkite į šaldytuvą.
Atšalusią tešlą pjaustykite nedideliais kubeliais. Iš kubelio rankomis formuokite rutuliuką. Padėkite jį ant pjaustymo lentelės, truputį paspauskite iš viršaus pirštais, kad šiek tiek susiplotų ir per vidurį įspauskite duobutę.
Suformuotus sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.
Iškepusius sausainius ataušinkite, tada apibarstykite cukraus pudra.
Juodųjų serbentų uogienę truputį pašildykite ir arbatiniu šaukšteliu atsargiai dėkite į sausainių viduryje esančias duobutes. Palikite nakčiai, kad uogienė sustingtų.