Adventiniai šokolado ir apelsinų skonio sausainiai

Ingredientai:

100 g Juodasis šokoladas
125 g Sviestas
125 g Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Apelsinai
200 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
100 g Cukraus pudra
3 šaukštas Apelsinų sultys
žiupsnelis Druska

Gaminimas:

Šokoladą ištirpinkite.

Nutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis.

Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tada į jį suberkite cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir suberkite apelsino žievelę – viską ištrinkite iki vientisos masės.

Į gautą masę supilkite ištirpintą šokoladą, suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išminkykite ir gautą tešlą suvynioję į foliją padėkite dviem valandoms į šaldytuvą, kad atšaltų.

Atšalusią tešlą iškočiokite, kad jos storis būtų apie pusę centimetro. Tada turimomis formelėmis išspauskite sausainukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir kepkite 10-12 minučių 200 laipsnių karščio temperatūroje.

Kol sausainiai keps, pasiruoškite jų glazūrą. Persijokite cukraus pudrą ir į ją supilkite apelsino sultis (kam patinka rūgščiau, jas galima pakeisti citrinos sultimis) – viską gerai išmaišykite.

Jau praaušusių sausainių viršų aptepkite glazūra ir leiskite jai sustingti.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

***

darbo skelbimai Vilniuje

Parašykite komentarą