Ingredientai:
500 g | Obuoliai |
3 vnt. | Kiaušiniai |
1 stiklinė | Miltai |
1 stiklinė | Cukrus |
1 šaukštas | Lydytas sviestas |
Gaminimas:
Ištepkite sviestų gilią kepimo skardą, paskui įklokite kepimo popieriaus, kraštus apkirpkite sulig skardos kraštais, ištepkite popierių sviestų, tada užklokite antrą lakštą ir jį ištepkite sviestu.
Skardą įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų sviestas.
Obuolius smulkiai supjaustykite. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purios masės, į ją suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Į atvėsintą skardą suberkite obuolius ir užliekite tešla.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę (nedidelio kaitrumo) ir kepkite 45 – 50 min. Iškepusį pyragą atsargiai išverskite ant lentelės, nuimkite popierių, tada obuoliai atsidurs pyrago viršuje.
Porcijos: 10
Pagaminamas per: 60min.