Ingredientai:
1 stiklinė | Baltas sausas vynas |
2 skiltelė | Česnakai |
1/4 stiklinė | Cheresas |
450 g | Brie sūris |
1 šaukštas | Kukurūzų krakmolas |
žiupsnelis | Muskato riešutas |
žiupsnelis | Druska |
žiupsnelis | Baltieji malti pipirai |
Gaminimas:
Fondiu indą ištepkite trintu česnaku, smulkūs gabalėliai tegul lieka dugne. (Galima gaminti ir atskiroje keptuvėje). Supilkite baltą vyną ir cheresą ir nustatykite vidutinę temperatūrą.
Sūrio kubelius apvoliokite kukurūzų krakmole. Juos sumeskite į įkaitusį vyną ir lėtai išmaišykite – pirmiausiai mediniu šaukštu, paskui metaline šluotele. Kai sūris išsilydys, nuimkite nuo ugnies, suberkite muskatą, druską, pipirus.
Fondiu turi būti tolygios konsistencijos ir gražiai padengti medinį šaukštą. Jei masė per skysta, įdėkite daugiau sūrio. Jei per tiršta, įpilkite vyno.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.