Bulviniai blynai su grybais

Ingredientai:

500 g Bulvės
200 g Grybai
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Kiaušiniai
15 g Miltai
50 g Aliejus
20 g Sviestas
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Grybus nuvalykite, nuplaukite. Jeigu naudosite pievagrybius, užteks juos pakepinti svieste. Jeigu miško grybus – juos pirma išvirkite, paskui smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu.

Bulves nulupkite, sutarkuokite burokite trintuve. Kiaušinį išplakite, sumaišykite su bulvių tarkiais, suberkite pakepintus grybus, miltus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Kepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Valgykite su grietine arba spirgučių padažu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 30min.

Parašykite komentarą