Cinamoniniai sausainiai

Ingredientai:

2,5 stiklinė Miltai
pagal skonį druska
1 šaukštelis Kepimo milteliai
220 g Sviestas
1 stiklinė Cukrus
1 šaukštelis Apelsino žievelė tarkuota
2 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Sviestas
1 stiklinė Rudasis cukrus
1/2 stiklinė Graikiniai riešutai smulkinti
1/2 šaukštelis Cinamonas

Gaminimas:

Išsijokite miltus, druską ir kepimo sodą į didelį dubenį. Sumaišykite sviestą, cukrų ir apelsino žievelę plakikliu. Įmaišykite kiaušinius, sumažinkite plakiklio greitį. Palaipsniui sudėkite miltų mišinį, plakite iki vientisos konsistencijos.

Padalykite tešlą per pusę, abi dalis suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą valandai.

Pusę tešlos padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite 25/30 cm stačiakampiais, sudėkite ant kepimo popieriaus ir palaikykite šaldytuve apie dešimt minučių, kol sukietės.

Įdarui sumaišykite visus ingredientus mažame dubenyje. Suberkite mišinį ant tešlos, suvyniokite ją pradėdami nuo ilgosios pusės. Padėkite į šaldytuvą valandai.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Ritinėlius supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite kol paruduos, apie 19 minučių. Atvėsinkite. Sausainėliai uždengti išsilaikys iki trijų dienų.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 180min.

Parašykite komentarą