Ingredientai:
1 šaukštas | Žirnių miltai |
1 šaukštas | Citrinų sultys |
1 šaukštelis | Kuminai |
1 šaukštelis | Druska |
1 vnt. | Čili pipirai |
135 ml | Vanduo |
3 šaukštas | Žemės riešutai (malti) |
1 vnt. | Cukinijos |
500 ml | Aliejus |
Gaminimas:
Suberkite į lėkštę miltus, įpilkite aliejaus, citrinos sulčių, suberkite kuminus, smulkintą žalią pipirą, įberkite druskos ir išmaišykite. Plakdami trintuvu supilkite aštuonis šaukštus vandens, kol tešla pasidarys vientisa. Supilkite likusį vandenį ir tol plakite, kol tešla pasidarys grietinėlės konsistencijos.
Uždenkite dubenį ir palikite 10 – 15 min. pastovėti. Paskui vėl paplakite, suberkite žemės riešutus ir išmaišykite. Įpilkite į keptuvę aliejaus (7 – 8 cm) ir įkaitinkite iki 170 – 180 laipsnių. Pamerkite 6 – 8 cukinijų žiedus į tešlą, paskui dėkite į keptuvę. Apkepkite 3 – 4 minutes.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 20min.