Ingredientai:
4 vnt. | Vištienos krūtinėlių filė |
200 g | Kiaulienos dešrelės |
1 vnt. | Svogūnai |
1 šaukštelis | Šalavijai (džiovinti) |
0,5 šaukštelis | Garstyčios |
0,5 šaukštelis | Garstyčios |
1 vnt. | Obuoliai |
8 g | Rūkyta kiauliena |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, Pasigaminkite įdarą: nulupkite nuo dešrelių odeles, smulkiai supjaustykite, sumaišykite dubenyje su svogūnais, šalavijais ir garstyčiomis, obuoliais ir šviežiai maltais pipirais.
Kiekvieną vištienos krūtinėlę įpjaukite horizontaliai ir atverskite kaip knygą. Į įpjovą įdėkite ketvirtį įdaro, jį gerai įspauskite į minkštimą.
Įdarytas krūtinėles perjuoskite kiaulienos juostelėmis ir sudėkite į kepimo formą.
Kepkite įdarytas krūtinėles orkaitėje 30 – 35 min. Patiekite su bulvėmis ir žaliomis salotomis.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.