Ingredientai:
50 g | Razinos |
50 g | Kalvadosas |
240 g | Sviestas |
3 vnt. | Obuoliai |
175 g | Cukranendrių cukrus |
2 vnt. | Kiaušiniai |
žiupsnelis | Tarkuota citrinos žievelė |
150 g | Miltai |
žiupsnelis | Kepimo milteliai |
3 stiklinė | Pienas |
30 g | Migdolai |
200 g | Grietinė |
1/2 pakelis | Vanilinis cukrus |
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 0C. Razinas pamerkite į kalvadosą. Sviestu ištepkite formą, kurioje keps pyragas. Obuolius nulupkite ir išpjaukite viduriukus, supjaustykite mažais kubeliais.
Obuolius, trečdalį cukraus, 15 g sviesto pakepinkite keptuvėje. Karts nuo karto pamaišykite. Po kurio laiko suberkite razinas ir supilkite kalvadosą. Dar pakepkite 5-10 min., kol obuoliai suminkštės.
Masę supilkite į kepimo formą, išlyginkite. Leiskite atvėsti. Tuo metu sumaišykite likusį sviestą ir cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinį. Jeigu masė ima sluoksniuotis, įberkite dar šaukštą miltų. Po to nuolat maišydami suberkite likusius miltus, citrinos žievelę ir pieno. Jeigu tešla išeis labai tiršta, įpilkite dar šlakelį pieno. Tešlos konsistencija turėtų būti tokia, kad lengvai atsiskirtų nuo šaukšto.
Supilkite tešlą ant obuolių. Pabarstykite smulkintais migdolais arba cukraus pudra. Kepkite 30-35 min. Iš vanilinio cukraus ir grietinės suplakite padažą.
Pudingą reikia valgyti dar šiltą, aplietą vanilės ir grietinės padažu.