Ingredientai:
2 stiklinė | Miltai |
1/2 stiklinė | Sviestas |
2 vnt. | Kiaušiniai |
2 šaukštas | Vanduo |
1 šaukštelis | Druska |
1,5 stiklinė | Graikiniai riešutai |
1,5 stiklinė | Rudasis cukrus |
1 stiklinė | Lydytas sviestas |
1,5 stiklinė | Cukrus |
1 stiklinė | Vanduo |
1 šaukštas | Citrinų sultys |
Gaminimas:
Paruoškite filo tešlą: sumaišykite miltus ir druską, įminkykite sviestą. Kiaušinius išplakite su vandeniu, supilkite į sausus ingredientus, gerai išmaišykite. Perkelkite tešlą ant vaškuoto popieriaus, suformuokite rutulį ir leiskite pusvalandį pastovėti. Padalinkite tešlą į 5 dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 5 labai plonus kvadratus (20×20 cm). Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Paruoškite įdarą: sumaišykite visus ingredientus ir padalinkite juos į 4 porcijas. Kepimo skardą išklokite vienu tešlos lakštu, dėkite įdaro, uždenkite kitu tešlos sluoksniu, dėkite dar įdaro ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti tešlos. Supjaustykite įstrižai, kad gautumėte nedidelius rombus.
Paruoškite sirupą: sumaišykite visus ingredientus ir pavirkite 5 min. Apipilkite baklavą puse šio sirupo. Kepkite 35-40 min. Apliekite likusiu sirupu ir patiekite.
***