Ingredientai:
2 stiklinė | Greito paruošimo ilgagrūdžiai baltieji ryžiai |
700 g | Moliuskai (smulkūs) |
0,5 kg | Dešra (perpjauta išilgai ir supjaustyta kubeliais) |
1 stiklinė | Šaldyti žirneliai |
20 g | Žalios krevetės (šaldytos, nuvalytos) |
1 stiklinė | Žaliosios alyvuogės (įdarytos saldžiąja paprika) |
100 g | Svogūnai (supjaustyti) |
100 g | Paprikos (supjaustytos) |
3 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
3 skiltelė | Česnakai (supjaustyti) |
0,25 stiklinė | Baltas sausas vynas |
1,25 stiklinė | Vištienos sultinys |
1 žiupsnelis | Šafranas |
Gaminimas:
Įkaitinkite aliejų keptuvėje, tuomet pakepinkite česnaką, svogūnus ir paprikas, kol svogūnai ir česnakai pagels (apie dvi minutes). Sudėkite dešrą ir kepkite maišydami apie dvi minutes. Sudėkite ryžius, supilkite vyną, sultinį, šafraną, krevetes ir kepkite uždengę aukštoje temperatūroje, kol iškeps krevetės, apie šešias minutes.
Suberkite moliuskus, žirnelius, alyvuoges ir kepkite uždengę, kol moliuskai plačiai atsidarys, apie dvi-keturias minutes.
(Neatsidariusius moliuskus po keturių minučių išmeskite). Nuimkite nuo ugnies ir uždengę dar palaikykite penkias minutes, kol visas skystis įsigers.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 40min.