Ispaniškas jūros gėrybių kokteilis

Ingredientai:

300 g Kalmarai
200 g Midijos
200 g Krevetės
100 g Jūros šukutės
1 g Ciberžolės
10 g Krapai
10 g Petražolės
5 g Česnakai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 vnt. Laimo vaisiai
1 vnt. Citrinos
50 g Alyvuogių aliejus
50 g Juodosios alyvuogės
50 g Žaliosios alyvuogės

Gaminimas:

Kalamarai verdami su prieskoniniais vandenyje nei ilgiau nei 10 min. Atvėsinami ir supjaustomi kubeliais.

Krevetės pjaunamos pusiau, midijos į tris dalis.

Alyvuogės susmulkinamos. Viskas sumaišoma, gardiname druska, pipirais, citrina, citrinos žievele, limetos sultimis, alyvuogių aliejumi.

Jūros šukutė kepama svieste, pabaigus kepti į karštą keptuvę pilamas raudonas vynas ir nuimame nuo ugnies.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą