Jūros gėrybių užkepėlė

Ingredientai:

400 g Jūros gėrybių rinkinys
150 g Fermentinis sūris
200 g Krevetės be kiauto
200 g Ryžiai virti
200 ml Grietinėlė
sauja Petražolės
2 vnt. Lauro lapai
100 ml Raudonas sausas vynas
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Vandenį užvirinti su lauro lapeliais ir druska, supilti ant jūros gėrybių, palaikyti 2–3 min. ir nupilti. Nuvarvintas jūros gėrybes sudėti į indą, užpilti vermutu ar vynu ir palaikyti 30 min.

Krevetes sumaišyti su ryžiais, sojų padažu, druska, pipirais, trečdaliu grietinėlės ir kiaušinio trynio plakinio, likusį supilti į jūros gėrybes.

Į vieną mažą keptuvėlę sudėti krevetes, į kitą – jūros gėrybes, apdėti sūrio gabaliukais ir pašauti į įkaitintą orkaitę, kurioje laikyti, iki sūris išsilydys.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą