Ingredientai:
400 g | Jūros gėrybių rinkinys |
150 g | Fermentinis sūris |
200 g | Krevetės be kiauto |
200 g | Ryžiai virti |
200 ml | Grietinėlė |
sauja | Petražolės |
2 vnt. | Lauro lapai |
100 ml | Raudonas sausas vynas |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Vandenį užvirinti su lauro lapeliais ir druska, supilti ant jūros gėrybių, palaikyti 2–3 min. ir nupilti. Nuvarvintas jūros gėrybes sudėti į indą, užpilti vermutu ar vynu ir palaikyti 30 min.
Krevetes sumaišyti su ryžiais, sojų padažu, druska, pipirais, trečdaliu grietinėlės ir kiaušinio trynio plakinio, likusį supilti į jūros gėrybes.
Į vieną mažą keptuvėlę sudėti krevetes, į kitą – jūros gėrybes, apdėti sūrio gabaliukais ir pašauti į įkaitintą orkaitę, kurioje laikyti, iki sūris išsilydys.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.