Kalėdinis aguoninis vyniotinis

Ingredientai:

3 stiklinė Miltai
0,75 stiklinė Pienas
1/4 stiklinė Cukrus
6 šaukštas Sviestas
6 šaukštelis Mielės
2 vnt. Kiaušinių tryniai
1 šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
žiupsnelis Druska
2 stiklinė Aguonos
2,5 stiklinė Pienas
1/2 stiklinė Grietinėlė
1/2 stiklinė Cukrus
4 šaukštas Medus
3 šaukštas Razinos
1 šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
1/2 šaukštelis Cinamonas

Gaminimas:

Ištirpinkite mieles 0,25 stiklinės šilto pieno ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Persijokite miltus, viduryje padarykite duobutę ir supilkite mieles. Supilkite likusį pieną, suberkite cukrų, sudėkite trynius, citrinos žievelę, 4 šaukštus lydyto sviesto ir druskos. Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje patalpoje pastovėti 1 – 1,5 valandos.

Aguonas užpilkite pienu, įberkite šaukštą cukraus ir ant nekaitrios orkaitės virinkite 10 min.

Nupilkite pieną. Aguonas sumaišykite su tarkuota citrinos žievele, razinomis, likusiu cukrumi ir cinamonu.

Grietinėlę sumaišykite su medumi, supilkite į aguonų masę ir išmaišykite.

Porcijos: 20
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą