Kalmarai tešloje

Ingredientai:

1 kg Kalmarai
1 l Vanduo
400 ml Aliejus
300 g Miltai
3 vnt. Kiaušiniai
300 ml Mineralinis vanduo
2 šaukštas Degtinė
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Kalmarus nuplaukite.

Užvirinkite vandenį, įdėkite druskos, suberkite maltus juoduosius pipirus ir lauro lapelius.

Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite 5-7 sekundes. Supilkite į kiaurasamtį, dar kartą nuplaukite ir leiskite nusivarvėti vandeniui. Vėliau kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais.

Suberkite miltus į platų indą, įpilkite šilto mineralinio vandens, sudėkite kiaušinius, įpilkite degtinę, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą išplakite plaktuvu.

Keptuvėje su aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Kalmarų žiedus po vieną įleiskite į tešlą ir kepkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Sudėkite ant kepimo popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Iškeptus žiedelius papuoškite petražolių lapeliais bei smulkintais krapais.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą