Krepšeliai su daržovėmis ir sepijomis

Ingredientai:

100 g Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
150 g Sepijos
200 ml Baltas sausas vynas
15 g Česnakai
15 g Svogūnai
5 g Čiobreliai
30 g Citrinos
20 g Cukinijos
20 g Baklažanai
20 g Saldžiosios raudonosios paprikos
15 g Sviestas
20 g Burokėliai virti
50 ml Grietinėlė
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Paprika, cukiniją, baklažaną supjaustome kubeliais ir pakepiname ant sviesto, nuimame nuo kaitlentės ir leidžiame pravėsti.

Sluoksniuotą bemielę tešlą iškočiojame, dedame kepintas daržoves ir formuojame maišelį. Pašauname į orkaitę 180 laipsnių 7 min.

Sepijas nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu, jeigu reikia – nuvalome.

Ant sviesto pakepiname smulkintą česnaką ir svogūną, dedame sepijas, pakepame ir užpilame balto vyno. Patroškiname apie 8 minutes.

Sepijas išgriebiame iš vyno padažo ir dedame į lėkštę. Į likusį vyno padažą pilame grietinėlę ir viriname kol sutirštės.

Burokėlius pjaustome mažais kubeliais pakepame ant sviesto ir naudojame kaip dekorą kartu su čiobreliu ir citrina.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą