Ingredientai:
100 g | Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla |
150 g | Sepijos |
200 ml | Baltas sausas vynas |
15 g | Česnakai |
15 g | Svogūnai |
5 g | Čiobreliai |
30 g | Citrinos |
20 g | Cukinijos |
20 g | Baklažanai |
20 g | Saldžiosios raudonosios paprikos |
15 g | Sviestas |
20 g | Burokėliai virti |
50 ml | Grietinėlė |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Paprika, cukiniją, baklažaną supjaustome kubeliais ir pakepiname ant sviesto, nuimame nuo kaitlentės ir leidžiame pravėsti.
Sluoksniuotą bemielę tešlą iškočiojame, dedame kepintas daržoves ir formuojame maišelį. Pašauname į orkaitę 180 laipsnių 7 min.
Sepijas nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu, jeigu reikia – nuvalome.
Ant sviesto pakepiname smulkintą česnaką ir svogūną, dedame sepijas, pakepame ir užpilame balto vyno. Patroškiname apie 8 minutes.
Sepijas išgriebiame iš vyno padažo ir dedame į lėkštę. Į likusį vyno padažą pilame grietinėlę ir viriname kol sutirštės.
Burokėlius pjaustome mažais kubeliais pakepame ant sviesto ir naudojame kaip dekorą kartu su čiobreliu ir citrina.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.