Ingredientai:
2 stiklinė | Miltai |
1 šaukštelis | Druska |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
6 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 skiltelė | Česnakai |
1/4 šaukštelis | Kajeno pipirai |
1 šaukštelis | Džiovintos saldžiosios paprikos |
6 vnt. | Konservuoti pomidorai |
10 vnt. | Juodosios alyvuogės |
10 vnt. | Žaliosios alyvuogės |
4 vnt. | Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje |
4 šaukštas | Pesto padažas |
žiupsnelis | Petražolės |
žiupsnelis | Bazilikai |
1/4 vnt. | Čili pipirai |
Gaminimas:
Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, paprikos miltelius ir maltus kajeno pipirus – išplakite vieliniu plaktuvu.
Supilkite alyvuogių aliejų ir 2/3 puodelio vandens. Jei tešla per kieta, įpilkite dar 3/4 puodelio vandens.
Išminkykite tešlą.
Iškočiokite tešlą ir suformuokite paplotį.
Visų pirma papločio paviršių patepkite alyvuogių aliejumi, po to – pesto padažu (jei naudojate).
Išimkite pomidorus iš skardinės ir supjaustykite griežinėliais. Uždėkite ant papločio (paprastai užtenka 2-4 mažų pomidorų)
Galite užbarstyti bazilikų, petražolių, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, svogūnų ir aitriųjų paprikų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir pašaukite paplotį 12-15 minučių (kol jis taps auksinis ir šiek tiek paruduos).
Tiekite su sriuba ar salotomis.