Ingredientai:
200 g | Žąsies kepenėlės |
200 g | Lašišos filė |
20 g | Raudonieji svogūnai |
20 g | Saldžiosios raudonosios paprikos |
20 g | Pomidorai |
10 g | Japoniški krienai „Wasabi“ |
500 ml | Grietinėlė |
5 g | Ciberžolė |
100 g | Šaldyta filo tešla |
50 g | Stintenių ikrai |
Gaminimas:
Lašišos filė pjaustoma labai smulkiais, tačiau jaučiamais kubeliais.
Svogūnas, paprika ir pomidoras sukapojami smulkiau už lašišą. Viskas sumaišoma, gardinama druska, pipirais, citrinos žievele ir sultimis. Iš gautos masės daromi kamuoliukai, kurie voliojami stintenių ikruose.
Į šiltą vandenį pilami ciberžolės milteliai ir palaikoma, kol vanduo nusidažys. Tada sudedami stintenių ikrai.
Labai šalta grietinėlė palakama kartu su vasabi milteliais iki standžių putų.
Filo tešla atšildoma. Suskaidoma lapeliais. Peiliu išpjaunamos raketės formos skrebučiai kuriuose su sietelio pagalba padaromi įspaudai. Kepama 200C orkaitėje apie 2 min.
Žąsų kepenėlės, jei reikia, nuplėvinamos ir supjaustomos maždaug centimetro storio gabaliukais. Kepama ant įkaitusio sviesto po 20 s iš abiejų pusių.