
Ingredientai:
4 vnt. | Tortilijos |
300 g | Jautienos faršas |
1 vnt. | Paprikos |
1 vnt. | Svogūnai |
1 vnt. | Avokadai |
2 šaukštas | Konservuoti kukurūzai |
1 šaukštas | Jogurtas (natūralus) |
3 šaukštas | Aliejus |
25 ml | Citrinų sultys |
šaukštas | Tarkuota citrinos žievelė |
2 žiupsnelis | Petražolės |
žiupsnelis | Druska |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Įkaitinkite keptuvėje 2 šaukštus aliejaus, 15 minučių maišydami pakepkite faršą. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, nukelkite nuo viryklės, išimkite į lėkštę.
Nulupkite avokadą, apšlakstykite minkštimą citrinos sultimis ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Iš paprikos išimkite sėkleles, supjaustykite šiaudeliais. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Nusunkite konservuotus kukurūzus.
Nulupkite svogūną, supjaustykite žiedais. Į keptuvę, kurioje kepėte faršą, supilkite likusį aliejų ir 7 min. pakepkite svogūnus, kol pagels.
Dubenyje sumaišykite faršą, apkeptus svogūno žiedus, avokadą, kukurūzus ir petražoles, pasūdykite, įberkite pipirų.
Jogurtą sumaišykite su citrinos žievele. Uždėkite ant stalo dvi tortilijas, aptepkite jogurtu, ant jų uždėkite įdaro ir paprikos gabalėlius, suvyniokite ir valandai padėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami į stalą supjaustykite riekelėmis.