Ingredientai:
900 g | Midijos |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
150 ml | Baltas sausas vynas |
50 g | Šalotiniai svogūnai |
35 g | Česnakai |
60 g | Sviestas |
50 g | Alyvuogės |
200 g | Pomidorai |
žiupsnelis | Krapai |
žiupsnelis | Bazilikai |
Gaminimas:
Midijas nuplaukite ir apkepkite alyvuogių aliejuje, netrukus supilkite vyną ir kaitinkite, kol midijos visiškai atsidarys. Kriaukles išimkite.
Pomidorus apiplikykite verdančiu vandeniu, nuimkite odeles. Kiekvieną pomidorą supjaustykite į keturias dalis ir, išėmę sėklas, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Juos suberkite prie midijų.
Atskirame inde iš sviesto, alyvuogių, krapų, baziliko ir šaloto svogūno paruoškite padažą. Juo užpilkite į lėkštę kartu su pomidorais sudėtas midijas.
Porcijos: 3
Pagaminamas per: 40min.