Midijų ir pomidorų troškinys

Ingredientai:

900 g Midijos
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
150 ml Baltas sausas vynas
50 g Šalotiniai svogūnai
35 g Česnakai
60 g Sviestas
50 g Alyvuogės
200 g Pomidorai
žiupsnelis Krapai
žiupsnelis Bazilikai

Gaminimas:

Midijas nuplaukite ir apkepkite alyvuogių aliejuje, netrukus supilkite vyną ir kaitinkite, kol midijos visiškai atsidarys. Kriaukles išimkite.

Pomidorus apiplikykite verdančiu vandeniu, nuimkite odeles. Kiekvieną pomidorą supjaustykite į keturias dalis ir, išėmę sėklas, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Juos suberkite prie midijų.

Atskirame inde iš sviesto, alyvuogių, krapų, baziliko ir šaloto svogūno paruoškite padažą. Juo užpilkite į lėkštę kartu su pomidorais sudėtas midijas.

Porcijos: 3
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą