Ingredientai:
1 sauja | Migdolai |
1 stiklinė | Vanduo |
3 vnt. | Datulės |
1/2 šaukštelis | Cinamonas |
žiupsnelis | Mėtos (šviežios) |
Gaminimas:
Iš vakaro migdolus užmerkite vandenyje. Ryte juos nuplaukite ir įpylę stiklinę vandens gerai sutrinkite trintuvu. Gautą pieną perkoškite, supilkite atgal į trintuvo indą ir dar kartą pertrinkite su datulėmis, cinamonu ir mėtų lapeliais, kol masė taps vienalytė. Datules galite pakeisti šaukšteliu medaus.
Kokteilį galima atšaldyti įdėjus į šaldiklį ar pridėjus ledukų, arba gerti iš karto, papuošus cinamono lazdele ar skiltele kokoso.
Riešutų pienas gali tapti pagrindu bet kokiam maistingam kokteiliui. Jį galima ruošti iš stiklinės vandens ir bet kokių nekepintų riešutų ar sėklų: lazdyno riešutų, sezamų, aguonų, saulėgrąžų, moliūgo sėklų. Prieš trinant riešutus ar sėklas reikia kelias valandas pamirkyti, o sutrynus – perkošti per marlę ar sietelį.