Moliūgų desertas

Ingredientai:

2,25 šaukštelis Bekvapė želatina
0,25 stiklinė Šaltas vanduo
1,5 stiklinė Moliūgai
0,5 stiklinė Rudasis šviesus cukrus (smulkus)
0,5 šaukštelis Cinamonas
0,5 šaukštelis Muskato riešutas
0,25 šaukštelis Maltas imbieras
0,125 šaukštelis Druska
2,25 stiklinė Grietinėlė (atšaldytos)
1,5 šaukštelis Vanilės ekstraktas
20 vnt. Imbieriniai sausainiai (sutrupinti)

Gaminimas:

Suberkite želatiną į vandenį, minutę palaukite. Užvirinkite maišydami, kol želatina ištirps. Sumaišykite želatinos mišinį, moliūgą, rudąjį cukrų, prieskonius ir druską.

Suplakite vieną stiklinę grietinėlės su puse šaukštelio vanilės, tuomet įmaišykite į moliūgų mišinį.

Suplakite likusią grietinėlę su likusiu šaukštu vanilės.

Dėkite į kiekvieną stiklinę apie ketvirtadalį moliūgų mišinio, tuomet pabarstykite sausainiais ir įdėkite porą šaukštų plaktos grietinėlės. Kartokite sluoksnius dar sykį, užbaigdami grietinėle. Atvėsinkite bent dvi valandas.

Desertas gali būti pagamintas prieš dieną ir atšaldytas.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 150min.

Parašykite komentarą