Morenginis tortas

Ingredientai:

300 g Cukrus
12 šaukštas Smulkinti lazdyno riešutai
2 šaukštas Krakmolas
4 vnt. Kiaušinių baltymai
žiupsnelis Druska
3 vnt. Kiaušinių tryniai
50 g Kakava
250 g Cukrus
300 g Sviestas
100 g Juodasis šokoladas
sauja Lazdyno riešutai

Gaminimas:

Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Plakdami po truputį berkite 6 šaukštus cukraus. Likusį cukrų sumaišykite su smulkintais riešutais ir atsargiai įmaišykite į gerai išplaktus baltymus.

Mišinį padalinkite į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies torto formoje formuokite baltymų lakštą ir kepkite 100 °C temperatūros orkaitėje apie 2 val. kiekvieną. Jei turite kelias vienodas formas, tai lakštus galite džiovinti vienu metu.

Gamindami kremą į indą su karštu vandeniu įstatykite kitą indą ir jame sukite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė pradės tirštėti. Tada suberkite kakavos miltelius. Sviestą gerai išsukite ir tada nuolat maišydami po truputį į jį dėkite trynių masę.

Išdžiovintus baltymų lakštus pertepkite paruoštu kremu. Torto viršų apliekite ištirpintu šokoladu, papuoškite kremu ir riešutais.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą