Ingredientai:
2 stiklinė | Miltai |
2,5 šaukštelis | Kepimo milteliai |
1,5 šaukštelis | Cinamonas |
žiupsnelis | Druska |
1 stiklinė | Graikiniai riešutai |
120 g | Sviestas |
0,5 stiklinė | Džiovintos datulės |
3 vnt. | Bananai |
1,5 stiklinė | Tarkuotos morkos |
0,5 stiklinė | Natūralus jogurtas |
2 vnt. | Kiaušiniai |
180 g | Maskarponės sūris |
3 šaukštas | Klevų sirupas |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu ištepkite kepimo formą ir išklokite ją sviestiniu popieriumi. Išsijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Suberkite riešutus ir atidėkite.
Įmaišykite smulkiai supjaustytas datules į sviestą. Atskirame dubenyje sumaišykite trintus bananus ir morkas. Įmaišykite į datulių-sviesto masę, supilkite jogurtą ir kiaušinius. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite. Supilkite į formą ir kepkite 50-60 minučių arba kol degtukas, įkištas į pyrago centrą, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kol kepa pyragas, suplakite kreminį sūrį ir klevų sirupą, paragaukite. Pakoreguokite proporcijas pagal skonį. Kai pyragas visiškai atvės, užtepkite glajų.
Porcijos: 10
Pagaminamas per: 0min.