Ingredientai:
1 l | Natūralus pienas |
200 ml | Jogurtas (natūralus) |
pagal skonį | Cukrus |
Gaminimas:
1 būdas: jogurto aparate
Pasigaminti jogurto specialiame aparate labai lengva. Sumaišykite natūralų pieną su raugu, išpilstykite mišinį į indelius ir nustatykite šildymo laiką. Naminio jogurto tirštumas priklausys nuo pieno riebumo: kuo jis riebesnis, tuo jogurtas bus tirštesnis.
2 būdas: orkaitėje
Pašildykite pieną iki 40 laipsnių. Tuomet pridėkite natūralaus jogurto ir išmaišykite. Pagal skonį pridėkite cukraus (pakanka 1 – 2 šaukštų). Supilstykite mišinį į molinius puodelius ir pastatykite juos į orkaitę 8 valandoms, nustatę pačią mažiausią temperatūrą.
Išėmę jogurtą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet padėkite jį į šaldytuvą. Saugokite ne ilgiau kaip 3 – 4 dienas.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.