Ingredientai:
3 stiklinė | Pupelės |
1 stiklinė | Juodieji lęšiai |
1/2 vnt. | Svogūnai (raudonieji) |
1/4 vnt. | Salierai |
1 skiltelė | Česnakai |
1/2 šaukštelis | Druska |
1 šaukštelis | Karis |
1 šaukštelis | Imbieras |
2 šaukštelis | Citrinų sultys |
1/3 stiklinė | Alyvuogių aliejus |
2 šaukštas | Kalendros |
Gaminimas:
Nuplaukite ir perrinkite lęšius. Suberkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu (pilkite 2-3 kartus daugiau vandens nei yra lęšių). Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virinkite penkiolika-dvidešimt minučių. Pasūdykite. Lęšiai turi būti minkšti, bet nesuvirę. Nuimkite nuo ugnies ir nukoškite.
Dideliame dubenyje sumaišykite pupeles, lęšius, svogūnus ir salierus. Sutrinkite česnako skiltelę su druska, sumaišykite su kario milteliais, šviežiu imbieru, citrinos sultimis ir alyvų aliejumi.
Gerai išmaišykite, paragaukite ir įdėkite dar prieskonių, jei reikia. Pusę padažo užpilkite ant salotų, sumaišykite. Pašlakstykite likusiu padažu, paragaukite, ar pakanka druskos.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.