Ingredientai:
170 g | Miltai |
70 g | Cukrus |
100 g | Sviestas |
1 vnt. | Kiaušinių tryniai |
žiupsnelis | Druska |
200 g | Juodieji serbentai |
2 stiklinė | Juodųjų serbentų sultys |
1 šaukštas | Citrinų sultys |
6 vnt. | Kiaušiniai |
4 šaukštas | Cukrus |
1 šaukštas | Sviestas |
1 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
1 šaukštelis | Cukraus pudra |
0,5 stiklinė | Juodieji serbentai |
Gaminimas:
Trintuvu sumaišykite miltus, cukrų, sviestą ir druską, kad susidarytų trupiniai, įmuškite su 2 šaukštais vandens išplaktą trynį, greitai užminkykite tešlą. Suvoliokite tešlą į rutulį, suvyniokite į plėvelę ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.
Užvirinkite juodųjų serbentų sultis su citrinos sultimis, nukelkite nuo viryklės ir užpilkite serbentus. Tegu 2 val. pastovi.
Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus į maždaug 3 mm storio lakštą, įklokite į apvalią sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus užklokite kepimo popieriaus, 30 min. įstatykite į šaldytuvą.
Paskui užberkite pupelių ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min. Tada nuimkite popierių su pupelėmis, sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių.
Įdarui išplakite kiaušinį su cukrumi, sviestu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite į uogų masę, išmaišykite. Supilkite įdarą ant pyrago dugno, kepkite 30 – 40 min.
Apibarstykite cukraus pudra, papuoškite serbentais.