Pyragėliai su feta ir špinatais

Ingredientai:

1 pakelis Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
300 g Špinatai
200 g Fetos sūris
žiupsnelis Muskato riešutas
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 šaukštas Miltai

Gaminimas:

Tešlą atšildom. Špinatus susmulkinam ir sumetam pusei minutės į verdantį vandenį, išgriebiam ir paliekam ataušt.

Įkaitinam orkaitę iki 170 laipsnių. Fetą sutrupinam, sumaišom su špinatais, pagardinam pipirais bei muskatu.

Stalą pabarstom miltais, dedam tešlos lapelį ir kočiojam jį į ilgį tiek, kad galėtumėm padalinti į tris kvadratėlius.

Į kiekvieno kvadratėlio centrą dedam šaukštą įdaro, kraštus vos vos patepam drungnu vandeniu, kad geriau suliptų, ir perlenkiam įstrižai pusiau ir kruopščiai užspaudžiame kraštus.

Dedam į skardą ir kepam 15-20 minučių, kol gražiai apskrunda. Valgom karštus arba šaltus.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą