
Ingredientai:
500 g | Baltosios pupelės |
400 g | Kiaulienos šoninė |
2 vnt. | Lauro lapai |
3 vnt. | Gvazdikėliai |
5 vnt. | Kadagių uogos |
1 šaukštelis | Mairūnai |
2 vnt. | Svogūnai |
2 vnt. | Saldžiosios raudonosios paprikos |
2 vnt. | Saldžiosios žaliosios paprikos |
500 g | Porai |
2 šaukštelis | Sultinio milteliai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
2 šaukštas | Saldžiosios paprikos milteliai |
1 šaukštas | Prieskoninis actas |
1/8 l | Grietinėlė |
Gaminimas:
Pupeles pamerkite nakčiai šaltame vandenyje. Ryte kartu su šonine ir prieskoniais virkite maždaug pusantros valandos. Baigiant virti iš puodo išgriebkite prieskonius.
Daržoves (išskyrus paprikas) nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite į sriubą.
Sriubą galite pagardinti sultinio milteliais arba iš anksto pasiruošto užšaldyto sultinio kubeliais, druska ir pipirais.
Supjaustytas paprikas apšlakstykite actu ir suberkite į sriubą. Pagardinkite grietinėle. Sriubą užvirinkite, jeigu reikia, dar pagardinkite prieskoniais. Šoninę išgriebkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į sriubą.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 165min.