Šokoladinis burokėlių pyragas

Ingredientai:

500 g Burokėliai
100 g Sviestas
200 g Juodasis šokoladas
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
250 g Cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
100 g Miltai
25 g Kakava

Gaminimas:

Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20×30 cm dydžio kepimo formą.

Šokoladą sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą