Šokoladinis sūrio pyragas su avietėmis

Ingredientai:

1 stiklinė Sausainių trupiniai
250 g Maskarponės sūris
3 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Lydytas sviestas
1 stiklinė Avietės
50 g Baltasis šokoladas
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
100 g Grietinė (liesa)

Gaminimas:

Sumaišykite sutrupintus traškius sausainius, 1 šaukštelį cukraus ir lydytą sviestą. Paskirstykite masę ant kepimo formos (diametras – daugiausiai 22 cm) dugno ir kraštų, ant viršaus sudėkite avietes.

Išplakite sūrį iki vientisos masės, įdėkite 2 šaukštus cukraus ir ištirpintą baltąjį šokoladą. Apie 3 minutes paplakite. Tada įmuškite du kiaušinio trynius, gerai išmaišykite, paskui sudėkite vanilę, citrinos žievelę ir grietinę. Viską dar kartą išplakite.

Inde išplakite du kiaušinio baltymus iki kietumo. Sudėkite juos į tešlą, gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą ant uogų.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Išjunkite orkaitę, praverkite dureles, tegu pyragas pravėsta. Maždaug po valandos uždenkite pyragą ir mažiausiai 4-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą