Šokoladinis tortas

Ingredientai:

2 stiklinė Miltai
1 stiklinė Kakava
200 g Sviestas
1,5 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
1 stiklinė Cukrus
1 stiklinė Rudasis cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
1/2 pakelis Vanilinis cukrus
1,5 stiklinė Kefyras
1 šaukštas Aliejus
1/3 stiklinė Kakava
1/3 stiklinė Vanduo
2 šaukštas Cukrus
200 g Sviestas
50 g Juodasis šokoladas
100 g Graikiniai riešutai

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite aliejumi dvi apvalias kepimo formas. Formų šonus pridenkite popieriumi, dugną pabarstykite miltais.

Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.

Išplakite plaktuvu sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir šviesi. Įmuškite kiaušinius, dar kartą išplakite. Įpilkite vanilės ekstrakto, išmaišykite.

Sudėkite į sviesto masę tešlą su miltais, gerai išmaišykite, supilkite kefyrą, išplakite.

Supilkite tešlą į formas. Kepkite 20 – 25 min. ištraukite iš orkaitės, palikite pravėsti. Kai pravės, išimkite iš formų ir palikite galutinai atvėsti.

Pasigaminkite kremą. Kakavos miltelius ištirpinkite karštame vandenyje. Sviestą ir cukrų išplakite plaktuvu. Sudėkite ištirpintą šokoladą, kakavą, plakite, kol masė taps vientisa.

Tešlos lakštus ištepkite kremu, Ant vieno lakšto suberkite riešutus, uždenkite antru lakštu. Torto kraštus aptepkite kremu, viršų apibarstykite riešutais. Prieš patiekdami, valandą palaikykite tortą šaldytuve.

Porcijos: 12
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą