Ingredientai:
100 g | Fetos sūris |
150 g | Varškė (naminė) |
100 g | Kumpis |
1-2 šaukštas | Grietinėlė (22 riebumo) |
1 sauja | Kedro riešutai |
Gaminimas:
Kedro riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kumpį supjaustykite labai mažais kubeliais.
Fetos sūrį susmulkinkite šakute, sumaišykite su varške, grietinėle, česnaku, kumpiu ir kedro riešutais. Viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Iš gautos sūrio ir varškės masės formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Saulėgrąžas ir pistacijas gerai susmulkinkite. Trečdalį rutuliukų apvoliokite pistacijose, kitą trečdalį – smulkintose saulėgrąžose, o likusius – paprikos milteliuose.
Porcijos: 20
Pagaminamas per: 20min.